0 0
Marinirana jajca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Voda
1/2 skodelice Sojina omaka
1 žlica Sladkor
6 žlic Riževo vino
2 stroka Česen sesekljan
0,5 cm velik košček Ingver sesekljan
6 x Jajce
Led - kocka

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Marinirana jajca

LASTNOSTI:
    • 4 h
    • Porcije 6
    • Srednje

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    V manjšo posodo dajte vodo, sojino omako, sladkor, riževo vino, česen in ingver ter zavrite na srednje visoki temperaturi. Zmanjšajte temperaturo na srednje nizko, da ohranite vrenje, 3 do 5 minut, dokler se sladkor ne raztopi.

    Marinado prelijte v posodo s tesno prilegajočim se pokrovom, ki je dovolj široka, da se vanjo v enem sloju nabere 6 jajc. Postavite na stran, da se ohladi. Medtem ko se marinada kuha,  jajca kuhajte v pari na srednje močnem ognju 6 do 7 minut. Za kremast, skoraj tekoč rumenjak kuhajte 6 minut. Po 7 minutah bo rumenjak nekoliko bolj čvrst.

    Medtem ko se jajca kuhajo, pripravite ledeno kopel. Posodo napolnite z veliko ledu in hladne vode ter jo postavite poleg štedilnika. Ko so jajca kuhana, jih z žlico takoj prenesite v ledeno kopel, da se popolnoma ohladijo.
    Eno jajce za drugim s hrbtno stranjo žlice udarite po vsej površini, da razpoka lupina. Olupljena jajca položite na papirnato brisačo in jih osušite.

    Jajca dajte v marinado, pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure in največ 24 ur. Jajca bodo v marinadi postala bolj slana, zato jih ne pustite stati dlje kot 24 ur.

    (Foto: pexels.com)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Pečene grenivke
    Naprej
    Zeleni zrezki
    Nazaj
    Pečene grenivke
    Naprej
    Zeleni zrezki

    Dodajte Komentar