Sestavine
-
2 manga
-
1 vrečka vaniljevega sladkorja
-
2 jajci
-
2 žlici sladkorja
-
250 g sladke smetane
Navodila
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
Manga operemo in olupimo. Meso do koščice narežemo na rezine. Tudi na drugi strani meso narežemo na rezine, ki jih odrežemo tesno ob koščici. Rezine manga narežemo na zelo majhne koščke, ki jih stresemo v multipraktik in skupaj z vaniljevim sladkorjem zmiksamo v gost pire.
Ubijemo jajci in v dve skledi ločimo rumenjaka od beljakov. Rumenjaka in skladkor penasto umešamo z ročnim mešalnikom. Beljaka stepemo v čvrst sneg. Smetano vlijemo v skledo in čvrsto stepemo. V rumenjakovo peno vmešamo mangovo zmes, nato pa počasi vmešamo še smetano in sneg iz beljakov. Mešamo počasi in rahlo (z ročno metlico).
Maso prelijemo v večjo kovinsko posodo, ki jo zapremo in za približno 6 ur postavimo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem jo večkrat dobro premešamo.
Ko je sladoled pripravljen, ga serviramo v desertne krožnike in ponudimo gostom.
|