0 0
Mangov sladoled

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 manga
1 vrečka vaniljevega sladkorja
2 jajci
2 žlici sladkorja
250 g sladke smetane

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mangov sladoled

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Eksotika iz domačega zamrzovalnika.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

Manga operemo in olupimo. Meso do koščice narežemo na rezine. Tudi na drugi strani meso narežemo na rezine, ki jih odrežemo tesno ob koščici. Rezine manga narežemo na zelo majhne koščke, ki jih stresemo v multipraktik in skupaj z vaniljevim sladkorjem zmiksamo v gost pire. Ubijemo jajci in v dve skledi ločimo rumenjaka od beljakov. Rumenjaka in skladkor penasto umešamo z ročnim mešalnikom. Beljaka stepemo v čvrst sneg. Smetano vlijemo v skledo in čvrsto stepemo. V rumenjakovo peno vmešamo mangovo zmes, nato pa počasi vmešamo še smetano in sneg iz beljakov. Mešamo počasi in rahlo (z ročno metlico). Maso prelijemo v večjo kovinsko posodo, ki jo zapremo in za približno 6 ur postavimo v zamrzovalnik. Med zamrzovanjem jo večkrat dobro premešamo. Ko je sladoled pripravljen, ga serviramo v desertne krožnike in ponudimo gostom.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pleskavica na žaru
Naprej
Hamburger z ananasom
Nazaj
Pleskavica na žaru
Naprej
Hamburger z ananasom

Dodajte Komentar