Sestavine
-
2 ½ skodelice Moka
-
1 čajna žlička Soda bikarbona
-
1 čajna žlička Pecilni prašek
-
ščepec Sol
-
1 ½ skodelice Rjavi sladkor
-
1 skodelica Pinjenec
-
½ skodelice Olje
-
1 x Jajce
-
1 čajna žlička Vanilin ekstrakt
-
1 ½ skodelice Rabarbaranarezana na kocke
-
Preliv
-
⅓ skodelice Sladkor
-
1 žlica Stopljeno maslo
-
1 čajna žlička Mleti cimet
Navodila
Pečico segrejte na 180 stopinj C. Namastite dva pekača za mafine (za 12 kosov) ali ju obložite s papirnatimi lončki.
Pripravite mafine: V srednje veliki skledi zmešajte moko, sodo bikarbono, pecilni prašek in sol. V ločeni skledi z električnim mešalnikom stepite rjavi sladkor, pinjenec, olje, jajce in vanilijo do gladkega. Vlijte suhe sestavine in z roko mešajte, dokler se ne zmešajo. Vmešajte rabarbaro in orehe.
Testo z žlico razporedite v pripravljene skodelice, da jih napolnite skoraj do vrha.
Naredite preliv: V manjši skledi zmešajte sladkor, stopljeno maslo in cimet; vsak mafin polijte s pripravljenim prelivom. Pecite v ogreti pečici, dokler se vrhovi mafinov ob rahlem pritisku ne dvignejo, približno 25 minut. Počakate 10 minut, nato jih vzemite iz pekača.
(Foto: pexels.com)