Sestavine
-
Nadev
-
2 x Limona
-
2 skodelici Sladkor
-
4 x Jajce
-
ščepec Sol
-
Biskvit
-
190 g Moka - univerzalna
-
3/4 skodelice Maslo
-
30 g Sladkor v prahu
-
ščepec Sol
-
1 x Jajcerumenjak
Navodila
Limone na deski za rezanje narežite na čim tanjše rezine.
V skledi zmešajte narezane limone in sladkor. Skledo tesno pokrijte in postavite v hladilnik za najmanj 24 ur in največ 48 ur. Limone se bodo macerirale in sprostile nekaj soka.
Dno pekača obložite s peki papirjem. Nato ga popršite s pršilom za kuhanje.
V kuhinjskem robotu zmešajte moko, maslo, sladkor v prahu in sol, dokler ne dobite drobnih koščkov. Dodajte rumenjak in mešajte 15 sekund. Mešanica mora biti drobljiva in se ob pritisku med prsti držati skupaj.
Mešanico dajte v pripravljen pekač in jo z rokami razporedite v enakomerno plast.
Skorjo pecite na 190 stopinj celzija približno 15 minut, da se ob robovih zlato obarva.
Temperaturo pečice znižajte na 180 stopinj celzija. To temperaturo boste potrebovali za peko limoninih ploščic.
Mešanico limon in sladkorja, 4 jajca in sol vlijte v kuhinjski robot in mešajte, dokler lupine ne razpadejo na koščke. Nadev prelijte čez pečeno skorjo.
Pecite, dokler se ob robovih ne strdi, v sredini pa še vedno rahlo poka, približno 25 minut.
Počakajte, da se popolnoma ohladi na kuhinjskem pultu.
(Foto: pexels.com)