Sestavine
-
1 x Krompir za peko
-
2 žlici Olivno olje
-
1 x Jajce
-
80 g Stročji fižol
-
2 čajni žlički Limonin sok
-
1/2 čajne žličke Gorčica
-
3 lističi Peteršilj
-
50 g Češnjev paradižniknarezan na četrtine
-
5 x Črne olivena drobno narezane
-
1/2 Čebula šalotkanarezana na tanke kolobarje
-
Sveža špinača
Navodila
Pečico segrejte na 220 stopinj celzija. Krompir očistite in osušite ter ga po vsej površini prebodite z vilicami in premažite z žličko olja. Lupino začinite s soljo in ga pecite 50 minut pecite neposredno na rešetkah, da se zmehča in dobi hrustljavo kožico.
Medtem skuhajte trdo kuhano jajce (zavrite vodo in vanjo položite jajce ter ga kuhajte 7 minut).
V veliki posodi stepite limonin sok, gorčico in peteršilj. Počasi vmešajte preostali 2 žlički oljčnega olja. Preliv začinite po okusu. Kuhano jajce olupite, grobo sesekljajte in ga skupaj s stročjim fižolom, paradižnikom, olivami in šalotko dodajte prelivu ter nežno premešajte.
Pečen krompir razpolovite po sredini in notranjost z vilicami na rahlo premečkajte, da dobite prostor za ostalo polnilo. Krompir obložite s pripravljenim polnilom in na vrh položite špinačo ter potresite s črnim poprom.