Sestavine
-
500 g Krompir
-
1 x Čebula
-
2 žlici Olje
-
9 dl Jušna osnova
-
2 x Strok - česen
-
4 žlice Kisla smetana
-
2 ščepca Poper - mletisveže mlet poper
-
1 x Lovorjev list
Navodila
Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Olupite in na grobo sesekljajte česen. Olupite krompir, operite in narežite na manjše kose.
Segrejte olje v loncu in med mešanjem na njem posteklenite čebulo. Dodajte krompir in vse skupaj pražite 2 minuti. Dodajte nato še česen in lovorjev list. Zalijte zelenjavo z jušno osnovo. Tekočino zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte na zmernem ognju še toliko časa, dokler se bo krompir povsem zmehčla (15 do 20 minut). Začinite s poprom in soljo, seveda po vašem okusu.
Odstavite lonec, odlijte nekaj tekočine in pretlačite krompir. Pretlačen krompir zmešajte s kislo smetano. Razredčite juho s prihranjeno tekočino, servirajte na krožnike in postrezite.
Opomba: Pripravljeno juho preden jo boste postregli, potrosite še s sesekljanim peteršiljem ali pa drobnjakom.
(Foto: Pixabay)