0 0
Krompirjeva juha s kislo smetano

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Krompir
1 x Čebula
2 žlici Olje
9 dl Jušna osnova
2 x Strok - česen
4 žlice Kisla smetana
2 ščepca Poper - mleti sveže mlet poper
1 x Lovorjev list

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjeva juha s kislo smetano

Kdor ima rad krompir, mu bo ta juha najbrž zelo všeč. Privoščite si še dober kos domačega kruha in uživali boste v jedi...

  • 35 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Olupite čebulo in jo na drobno sesekljajte. Olupite in na grobo sesekljajte česen. Olupite krompir, operite in narežite na manjše kose.

Segrejte olje v loncu in med mešanjem na njem posteklenite čebulo. Dodajte krompir in vse skupaj pražite 2 minuti. Dodajte nato še česen in lovorjev list. Zalijte zelenjavo z jušno osnovo. Tekočino zavrite, nato pa zmanjšajte temperaturo in kuhajte na zmernem ognju še toliko časa, dokler se bo krompir povsem zmehčla (15 do 20 minut). Začinite s poprom in soljo, seveda po vašem okusu.

Odstavite lonec, odlijte nekaj tekočine in pretlačite krompir. Pretlačen krompir zmešajte s kislo smetano. Razredčite juho s prihranjeno tekočino, servirajte na krožnike in postrezite.

Opomba: Pripravljeno juho preden jo boste postregli, potrosite še s sesekljanim peteršiljem ali pa drobnjakom.

(Foto: Pixabay)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pasirana fižolova juha
Naprej
Argentinska provoleta
Nazaj
Pasirana fižolova juha
Naprej
Argentinska provoleta

Dodajte Komentar