0 0
Krompirjev kruh iz koruzne moke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 g Sladki krompir
1,5 skodelice Koruzna moka
1 skodelica Univerzalna moka
1/2 skodelice Sladkor
1 žlica Pecilni prašek
1 žlička Sol
1/2 žličke Cimet
1/2 žličke Mleti muškatni orešček
2 x Jajce
1/2 skodelice Kisla smetana
3/4 skodelice Mleko
2 žlici Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krompirjev kruh iz koruzne moke

LASTNOSTI:
    • 1 h
    • Porcije 8
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Sladki krompir olupite in ga narežite na centimetrske kocke. Kocke dajte v lonec, jih prelijte z vodo in na močnem ognju zavrite. Krompir kuhajte, dokler se ne zmehča.

    Notranjost pekača premažite z oljem in ga postavite v pečico na 220 ºC.
    V veliki skledi zmešajte koruzno moko, moko, sladkor, pecilni prašek, sol, cimet in muškatni orešček.

    Odcejen sladki krompir zmečkajte, da postane dokaj gladek. 1,5 skodelice pire krompirja dajte v veliko skledo. Dodajte kislo smetano, mleko in 2 žlici olja ter stepajte, dokler se ne povežejo. Dodajte jajca in še enkrat stepite, dokler se ne povežejo.

    Mešanico sladkega krompirja prelijte v skledo s suhimi sestavinami. Vse skupaj mešajte in prelijte v ogret pekač.

    Pecite 22-25 minut ali dokler se sredina ne napihne, zgornji del ne postane zlato rjav in ob robovih rahlo razpokan. Kruh vzemite iz pečice, razrežite na osem kosov in postrezite.

    (Foto: pexels.com)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Cvetačni pire
    Naprej
    Polpeti iz prosene kaše z zelenjavo
    Nazaj
    Cvetačni pire
    Naprej
    Polpeti iz prosene kaše z zelenjavo

    Dodajte Komentar