Sestavine
-
1 x Čebula
-
2 x Čebula - mlada
-
800 g Krompir
-
3 x Paradižnik
-
1 x Klobasalahko tudi hrenovka
-
Koruzalahko iz konzerve
-
Šampinjonilahko iz konzerve
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
5 x Jajce
-
Oljepo okusu
-
Muškatni oreščekpo okusu
-
1 mali lonček Kisla smetana
-
Peteršilj - nasekljanpo okusu
-
Parmezanpo okusu, lahko tudi nariban sir
Navodila
Olupite krompir, narežite na kocke in skuhajte ga v slani vodi.
Med tem časom nasesekljajte čebulo, mladi čebuli pa narežite na kolobarje, olupite klobaso in po dolžini jo prepolovite, paradižnik pa olupimo in narežite paradižnik na majhne kocke.
V večji ponvi segrejte olje in na njem popecite krompir (da bo zlato rumeno zapečen), nato dodajte čebulo in jo prepražite. Nato dodajte še mlado čebulo, klobaso, paradižnik, koruzo in šampinjone in solite ter popoprajte, zelenjavo pražite nekaj časa.
V ločeni skledi zmešajte jajca, kislo smetano, muškatni orešček, peteršilj ter začinite s soljo in poprom. Mešanico prelijte čez zelenjavo, nežno premešajte in počakajte toliko časa, da jajca zakrknejo. Po želji jed potresite z naribanim parmezanom ali naribanim sirom.