Sestavine
-
8 rezin Slanina
-
120 g Švicarski sirzdrobljen
-
2 žlici Maslostopljeno
-
4 x Jajce
-
¼ skodelice Čebulasesekljana
-
ščepec Sol
-
½ skodelice Moka
-
1 ½ skodelice Mleko
Navodila
Slanino položite v ponev. Kuhajte na srednje visoki temperaturi, dokler enakomerno ne porumeni. Odcedite, zdrobite in pustite na stran.
Pečico segrejte na 175 stopinj C. Rahlo namastite pekač za pito. Dno krožnika za pito obložite s sirom in nadrobljeno slanino.
Zmešajte jajca, maslo, čebulo, sol, moko in mleko Stepite do gladkega in vlijte v pekač.
Pecite v ogreti pečici 35 minut, dokler se ne zapeče. Postrezite vroče ali hladno.
(Foto: pexels.com)