Sestavine
-
10 g Rožmarin
-
700 g Jagnjetinapleče, brez kosti
-
150 g Olive
-
250 g Vložena čebula
-
700 g Češnjev paradižnik
Navodila
Pečico segrejte na 170ºC.
Na močan ogenj postavite plitvo ponev, vanjo položite liste rožmarina, dodajte 1 žlico oljčnega olja in jih 1 minuto pecite. Medtem jagnjetino narežite na 3-centimetrske koščke.
Rožmarin dajte na stran, jagnjetino pa za 2 minuti dodajte v ponev, da dobi barvo.
Medtem zmečkajte olive in odstranite koščice. Osušite vloženo čebulo in jo vmešajte v ponev z olivami. Dobro premešajte, nato pa vlijte paradižnike iz konzerve in jih mečkajte z leseno žlico ter dolijte 2 skodelici vode.
Pokrijte in pecite v pečici 2 uri ali dokler ne postane gosta, okusna in mehka jed, pri čemer na polovici premešajte in po potrebi popoprajte s kančkom vode.
Poskusite, začinite z morsko soljo in s črnim poprom, potresite s hrustljavimi lističi rožmarina in postrezite. Preprosto.
(Foto: pexels.com)