Sestavine
-
5 dl mleka
-
200 g prosene kaše
-
4 večja jabolka
-
4 žlice kokosovega sladkorja
-
2 jajci
-
1 žlička cejlonskega cimeta
-
1 žlica (kokosovega) olja za namastit pekač
-
ZA POSTREŽBO
-
100 g grškega jogurta cimet
Navodila
V mleku skuhamo proseno kašo. Kuhamo 15 minut in jo ohladimo.
Medtem naribamo jabolka in vanje vmešamo cimet ter kokosov sladkor. Ko je prosena kaša ohlajena, dodamo jabolka in 2 rumenjaka. Stepemo sneg in počasi vmešamo v maso.
Manjši pekač namastimo s kokosovim oljem, vlijemo maso in pečemo 40-50 minut na 190 stopinj.
Pito nekoliko ohladimo in postrežemo z žlico grškega jogurta in cimetom.
Koraki
1
Narejeno
|
Priprava
V mleku skuhamo proseno kašo. Kuhamo 15 minut in jo ohladimo.
Medtem naribamo jabolka in vanje vmešamo cimet ter kokosov sladkor. Ko je prosena kaša ohlajena, dodamo jabolka in 2 rumenjaka. Stepemo sneg in počasi vmešamo v maso.
|
2
Narejeno
|
Peka
Manjši pekač namastimo s kokosovim oljem, vlijemo maso in pečemo 40-50 minut na 190 stopinj.
Pito nekoliko ohladimo in postrežemo z žlico grškega jogurta in cimetom.
|