0 0
Hrustljava italijanska pica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 paket Suhega kvasa
1/4 skodelice Vode
2 1/4 skodelice Tople vode
6 žlic + dodatno za pekače Oljčnega olja
6 skodelic Moke
1 čajna žlička soli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hrustljava italijanska pica

  • 1 h 40 min
  • Porcije 1
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V topli vodi raztopite kvas. Pustite ga stati dve minuti. Dodajte preostale sestavine in dobro premešajte. Odložimo na desko in gnetemo deset minut. Postavite nazaj v skledo, pokrito z vlažno brisačo, in pustite vzhajati 30 do 40 minut.

Testo razdelimo na tri dele in ga položimo v tri pekače, ki smo jih namastili z olivnim oljem.

Testo s prsti vdolbite. Na vrh dajte naslednjo mešanico:
Na testo dodajte: grobo morsko (ali kosher) sol, sveže mlet poper, sesekljan rožmarin in timijan. Če so zelišča posušena, jih za 10 minut namočite v vodo in nato osušite na papirnatih brisačah.

Pustite vzhajati 50 do 60 minut.

Pecite pri 175 C 25 minut. Lahko potopite v oljčno olje.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Najboljše testo za pico
Naprej
Klasično testo za pico
Nazaj
Najboljše testo za pico
Naprej
Klasično testo za pico

Dodajte Komentar