0 0
Grška pomarančna torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Sirup
150 g Sladkor v prahu
1 žlička Cimet
2 x Pomaranča sok
Torta
Maslo za pekač
200 g Testo vlečeno
Moka za posip
150 ml Pomarančni sok
300 g Grški jogurt
100 ml Olivno olje
80 g Sladkor v prahu
1 žlica Pecilni prašek
6 x Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Grška pomarančna torta

  • 1 h 15 min
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

  • Sirup

  • Torta

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 140 stopinj celzija. Sirup pripravite tako, da v ponvi počasi segrevate vse sestavine, da se sladkor raztopi, nato pa na kratko zavrite, da dobite redek sirup. Precedimo in ohladimo. Pomembno je, da sirup pripravimo vnaprej in ga hladnega vlijemo na vroče pecivo.

Tortni model namastimo z maslom in potresemo z moko. Liste vlečenega testa 20 minut sušimo v pečici, nato jih ohladimo na rešetki in zdrobimo.

Pečico segrejte na 200 stopinj celzija. V skledi zmešajte preostale sestavine za torto in ščepec soli ter jih dobro premešajte, nato pa dodajte zdrobljeno vlečeno testo. Vlijte v pekač, postavite na dno pečice in pecite 40 minut.

Z nabodalom prebodite luknjice po vsem vrhu peciva in ga takoj prelijte s hladnim sirupom. Torto pokrijte, da bo ostala topla in se hitro prepojila s sirupom. Ohlajeno postrežemo z grškim jogurtom ali vaniljevim sladoledom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cvetačni zrezek
Naprej
Zeleni zajtrk z jajci
Nazaj
Cvetačni zrezek
Naprej
Zeleni zajtrk z jajci

Dodajte Komentar