0 0
Goveji zrezki v gobovi omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
6x - 8x Goveji zrezek stegno ali pa zorjena goveja bržola
2 žlici Moka
Poper po okusu
Sol po okusu
1 x Čebula
2 pesti Gobe suhe gobe
2 žlici Olje ali mast (1 žlica)
1 žlica Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Goveji zrezki v gobovi omaki

Najbolj verjeten razlog za takšno veliko priljubljenost zrezkov v omakah je njihova enostavna priprava. Skrivnost dobrih zrezkov v omakah pa je predvsem v tem, da se zrezki dolgo pečejo v omaki in meso postane tako sočno ter tako mehko, da se vam kar topi v ustih.

  • 1 ura 50 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Posušene gobe dajte v skledo in jih prelijte z vročo vodo. Imejte le toliko tekočine, da boste gobice popolnoma prekrili. Med pripravo ostalih sestavin namočite gobe.

Goveje zrezke operite in dobro osušite s papirnatimi brisačkami. Robove zrezkov po potrebi obrežite in na obeh straneh jih rahlo potolčite, da se vam med peko ne bodo zvili. Obe strani vsakega zrezka posolite in popoprajte ter eno stran vsakega zrezka pomokajte. Čebulo olupite in jo na drobno sesekljajte.

Segrejte olje ali pa mast v večji ponvi in na njej posteklenite čebulo. Dodajte zrezke in na hitro jih popečite z obeh strani. Prelijte z jušno osnovo in karamelizirane koščke dobro postrgajte s kuhalnico po dnu, ki so morebiti nastali med praženjem. Dodajte namočene gobe skupaj s tekočino, v kateri so se te gobe tudi namakale in zrezke dušite na majhnem ognju približno 1 uro in pol, ki naj bodo pokriti med dušenjem. Po želji lahko omako začinite tudi s poprom in soljo.

Ko je jed gotova, v omako vmešajte maslo (po želji zgostimo z malo moke ali pa z malo smetane). Zrezke v omaki servirajte na krožnike in pripravljeno jed postrezite z rižem ali pa s kakšno drugo prilogo, ki vam je po volji.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščančja juha z rižem
Naprej
Pad thai
Nazaj
Piščančja juha z rižem
Naprej
Pad thai

Dodajte Komentar