Sestavine
-
6x - 8x Goveji zrezekstegno ali pa zorjena goveja bržola
-
2 žlici Moka
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
1 x Čebula
-
2 pesti Gobesuhe gobe
-
2 žlici Oljeali mast (1 žlica)
-
1 žlica Maslo
Navodila
Posušene gobe dajte v skledo in jih prelijte z vročo vodo. Imejte le toliko tekočine, da boste gobice popolnoma prekrili. Med pripravo ostalih sestavin namočite gobe.
Goveje zrezke operite in dobro osušite s papirnatimi brisačkami. Robove zrezkov po potrebi obrežite in na obeh straneh jih rahlo potolčite, da se vam med peko ne bodo zvili. Obe strani vsakega zrezka posolite in popoprajte ter eno stran vsakega zrezka pomokajte. Čebulo olupite in jo na drobno sesekljajte.
Segrejte olje ali pa mast v večji ponvi in na njej posteklenite čebulo. Dodajte zrezke in na hitro jih popečite z obeh strani. Prelijte z jušno osnovo in karamelizirane koščke dobro postrgajte s kuhalnico po dnu, ki so morebiti nastali med praženjem. Dodajte namočene gobe skupaj s tekočino, v kateri so se te gobe tudi namakale in zrezke dušite na majhnem ognju približno 1 uro in pol, ki naj bodo pokriti med dušenjem. Po želji lahko omako začinite tudi s poprom in soljo.
Ko je jed gotova, v omako vmešajte maslo (po želji zgostimo z malo moke ali pa z malo smetane). Zrezke v omaki servirajte na krožnike in pripravljeno jed postrezite z rižem ali pa s kakšno drugo prilogo, ki vam je po volji.