Sestavine
-
3 žlice Hoisin omakakupljena ali domača (razlaga v navodilih)
-
3 žlice Sojina omaka
-
2 žlički Barbeque omaka
-
2 x Čebulasesekljana
-
2 stroka Česensesekljan
-
1 žlica Ingvermleti
-
1 kg Govedinazrezek
Navodila
Omaka
V manjši skledi zmešajte omako hoisin (4 žlice sojine omake, 2 žlici kikirikijevega masla, 1 žlica medu, 2 žlički riževega kisa, 1 strok česna, drobno sesekljanega, 2 žlički sezamovega olja, ščepec črnega popra), sojino omako, barbeque omako, zeleno čebulo, česen in ingver.
Nabodala
Zrezek po diagonali po vsej dolžini narežite na 1 cm velike rezine. Rezine prelijte z mešanico omake hoisin in dobro premešajte. Postavite v hladilnik za 2 uri ali čez noč.
Žar na prostem segrejte na visoko temperaturo in zrezek nabodite na nabodala.
Rešetko žara namažite z oljem. Nabodala pecite 3 minute na vsaki strani ali do želene zapečenosti.
(Foto: pexels.com)