0 0
Gobova juha s krompirjem in smetano

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Srednje velika čebula
3 x Krompir srednje veliki krompirji
500 g Goba svežih mešanih gob - lisičke, jurčki, kostanjevke, šampinjoni...
1,5 žlice Olje
2 x Strok - česen
0,5 žličke Majaron
0,5 žličke Sol
1 x Lovorjev list
1 l Zelenjavna jušna osnova
2 ščepca Poper - mleti
0.5 dl Belo vino
0.5 dl Kisla smetana
8 vejic Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Gobova juha s krompirjem in smetano

LASTNOSTI:
    Kuhinja:

    Mnogi se boste strinjali, da ni boljše slovenske klasike kot je dobra domača gobova juha, ki jo seveda pripravite iz svežih gob in je bogata z začimbami ter kančkom (kisle) smetane. To je slovenska klasična jed, ki z omamnim vonjem napolni vsak dom, ko se začne sezona gob.

    • 35 minut
    • Porcije 6
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Zelo ​​dobro očistite gobe in jih obrišite z vlažno krpo. Po potrebi jih tudi na hitro sperite z vodo. Gobe narežite na lističe. Česen in čebulo olupite in na drobno sesekljajte. Olupite krompir, dobro operite in narežite na majhne kocke.

    Pristavite večji lonec na kuhalnik, v katerem segrejte olje. Dodajte še sesekljano čebulo in jo na zmerni temperaturi med mešanjem prepražite do zlato-rumene barve. Dodajte krompir in pražite vse skupaj med mešanjem še 1 minuto. Nato dodajte še narezane gobe in česen. Gobe ​​med mešanjem narahlo prepražite. Sedaj z jušno osnovo zalijte. Dodajte še vse začimbe. Vse skupaj pustite, da se bo počasi kuhalo.

    Ko se krompir zmehča, prilijte v juho vino in zamešajte smetano. Začinite še s soljo in poprom, po vašem okusu.

    Operite peteršilj, ga otresite in ga sesekljajt. Juho postrezite v globokih krožnikih ali pa v jušnih skodelicah. Pred serviranjem jo potresite še s peteršiljem.

    Opomba: Po vaši želji v juho dodajte še narezano gomoljno zeleno, peteršiljevo korenino in korenje. Predlagane priloge: Ajdova kaša, ajdovi žganci, domač kruh.

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Ingverjevi mafini
    Naprej
    Kostanj spečen v pečici
    Nazaj
    Ingverjevi mafini
    Naprej
    Kostanj spečen v pečici

    Dodajte Komentar