0 0
Filane paprike

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

12 x Paprika - rumena
2 x Čebula
120 g Riž
1 kg Mleto meso mešano
20 g Maslo
1 x Jajce
2 x Strok - česen
Timijan po okusu
Majaron po okusu
Sol po okusu
Poper po okusu
Peteršilj - svež po okusu
Olivno olje za omako
2 x Čebula za omako
Sladkor za omako - po okusu
Sol za omako - po okusu
1 kg Paradižnik za omako - olupljenih paradižnikov najlaže jih boste olupili tako, če jih na hitro pomočite v krop
Origano za omako - po okusu
Lovorjev list za omako - po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Filane paprike

Filane paprike ali pa polnjene paprike so jed, ki jih radi jeste vsako poletje. Potem pa nenadoma pride čas nekega zatišja, ko se vam preprosto zazdi, da nimate več dovolj časa za pripravo zahtevnejših jedi. Potem pa se spomnite, kako dobro bi bilo spet jesti filane paprike! Zato smo za vas izbrali recept za filane paprike. Pa dober tek!

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Paprikam odrežite peclje, odstranite jim semena in jih operite.

Sedaj pripravite še nadev za filane paprike. V ponvi na olju prepražite na drobno sesekljano čebulo, dodajte riž in na hitro prepražite, da postekleni. Mleto meso dajte v skledo, dodajte popraženo čebulo z rižem, razžvrkljano jajce, sesekljan peteršilj, timijan, majaron, sol in poper ter vse dobro premešajte oziroma pregnetite.

Omako naredite tako, da paradižnike, ki ste jih prej olupili sedaj nasesekljate, daste jih v posodo kjer ste na olivnem olju prepražili sesekljano čebulo, ki ste jo posolili in tudi sladkali (po vašem okusu, ki je seveda odvisen od kislosti paradižnikov). Po potrebi prilijte vodo in zavrite ter kuhajte, nato dodajte tudi lovor in pa origano ter kuhamo na nizki temperaturi oziroma dokler se čebula popolnoma ne zmehča in dobite mezgo. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu oziroma želji.

Paprike nadevajte z nadevom tako, da nadev z žlico dobro stisnete v paprike. Lahko jih pokrijete še s pokrovčki s peclji. Položite jih v velik lonec ali pa v dva lonca in jih prelijte, zalijte z omako. Kuhajte jih 30 minut do 60 minut.

 

Še dodaten namig: še boljše so vedno takrat, ko jih pogrejemo.

 

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Long island
Naprej
Karamelna jabolka
Nazaj
Long island
Naprej
Karamelna jabolka

Dodajte Komentar