Sestavine
-
12 x Paprika - rumena
-
2 x Čebula
-
120 g Riž
-
1 kg Mleto meso mešano
-
20 g Maslo
-
1 x Jajce
-
2 x Strok - česen
-
Timijanpo okusu
-
Majaronpo okusu
-
Solpo okusu
-
Poperpo okusu
-
Peteršilj - svežpo okusu
-
Olivno oljeza omako
-
2 x Čebulaza omako
-
Sladkorza omako - po okusu
-
Solza omako - po okusu
-
1 kg Paradižnikza omako - olupljenih paradižnikov najlaže jih boste olupili tako, če jih na hitro pomočite v krop
-
Origanoza omako - po okusu
-
Lovorjev listza omako - po okusu
Navodila
Paprikam odrežite peclje, odstranite jim semena in jih operite.
Sedaj pripravite še nadev za filane paprike. V ponvi na olju prepražite na drobno sesekljano čebulo, dodajte riž in na hitro prepražite, da postekleni. Mleto meso dajte v skledo, dodajte popraženo čebulo z rižem, razžvrkljano jajce, sesekljan peteršilj, timijan, majaron, sol in poper ter vse dobro premešajte oziroma pregnetite.
Omako naredite tako, da paradižnike, ki ste jih prej olupili sedaj nasesekljate, daste jih v posodo kjer ste na olivnem olju prepražili sesekljano čebulo, ki ste jo posolili in tudi sladkali (po vašem okusu, ki je seveda odvisen od kislosti paradižnikov). Po potrebi prilijte vodo in zavrite ter kuhajte, nato dodajte tudi lovor in pa origano ter kuhamo na nizki temperaturi oziroma dokler se čebula popolnoma ne zmehča in dobite mezgo. Začinite s soljo in poprom po vašem okusu oziroma želji.
Paprike nadevajte z nadevom tako, da nadev z žlico dobro stisnete v paprike. Lahko jih pokrijete še s pokrovčki s peclji. Položite jih v velik lonec ali pa v dva lonca in jih prelijte, zalijte z omako. Kuhajte jih 30 minut do 60 minut.
Še dodaten namig: še boljše so vedno takrat, ko jih pogrejemo.