Sestavine
-
2.5 kg Goveje meso
-
0.25 kg Prekajena govedina
-
9 dag Margarina
-
1 x Srednje velika čebula
-
1 x Korenje
-
1 x Repa
-
3-4 x Zelena
-
0.5 l Voda
-
Paprikanekaj celih
-
Začimbe
-
1 žlica Kis
-
1 žlica Moka
-
Solpo okusu
Navodila
Raztopite margarino, dimljeno govedino narežite na tanke klinaste trakove in jih z nožem vstavite v meso.
Na margarini popecite obe strani mesa, dodajte zelenjavo, začimbe in vodo ter vse skupaj zelo počasi dušite 2 uri in pol.
15 minut pred serviranjem vzemite meso, ohranite ga vroče; zmešajte moko, kis in 1 žlico vode zgnetite v maso, vlijte jo v ponev in zgostite, prelijte omako čez meso in postrezite.