0 0
Domača gorčica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 čebuli
2 stroka česna
1 kiselkasto jabolko
500 ml jabolčnega kisa
3 klinčke
4 žajbljevi listki
3 lovorovi listi
1 žlička belih poprovih zrn
65 g rumene gorčične moke
65 g rjave gorčične moke
1 žlička soli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Domača gorčica

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Porcije 10
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Domača okusna odlična gorčica.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in kuhanje

Pripravimo si kozarce za vlaganje. Čebulo in česen olupimo in prerežem na pol. Jabolko olupimo, mu odstranimo peščišče in ga narežemo na krhlje. Na kuhalnik pristavimo kozico, v katero natočimo kis in dodamo čebulo, česen, klinčke, jabolčne krhlje, lovor, žajbelj in beli poper. Počakamo, da tekočina zavre, nato pa kozico pokrijemo in na zmernem ognju kuhamo še nadaljnjih 15 minut. V večjo skledo damo obe vrsti gorčične moke in 1 žličko soli. Skozi sito v skledo precedimo kisov prevretek in medtem ves čas mešamo, da nastane popolnoma gladka zmes. Nato počakamo, da se pripravljena gorčica dobro ohladi. Z ohlajeno gorčico napolnimo kozarce, ki jih tesno zapremo in shranimo v suh ter temen prostor. Gorčica mora pred prvim odprtjem počivati vsaj 3 dni.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Gremolata
Naprej
Humus s sušenimi paradižniki
Nazaj
Gremolata
Naprej
Humus s sušenimi paradižniki

Dodajte Komentar