0 0
Dimljene klapavice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Riževi rezanci
600 g Školjke klapavice
1 x Jajčevec
1 šopek Mlada čebula
10 g Koriander
2 x Limeta
2 žlici Čilijeva pasta
400 ml Kokosovo mleko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dimljene klapavice

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 20 min
  • Porcije 2
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Rezance skuhajte v veliki plitvi posodi v skladu z navodili na embalaži. Jajčevce prebodite, nato jih previdno popecite na direktnem ognju na žaru in jih obračajte s kleščami, dokler ne zoglenijo po vsej površini.

Odcedite rezance in jih pustite v cedilu ter ponev vrnite na močan ogenj. Beli del mlade čebule narežite in dajte v ponev. Stebla koriandra drobno sesekljajte in dodajte h čebuli, liste pa prihranite.

Na drobno naribajte limetino lupino in primešajte čilijevo pasto. Dodajte kokosovo mleko. Dodajte školjke, pokrijte ponev in pustite stati približno 4 minute oziroma dokler se školjke ne odprejo. Če ostanejo zaprte, jih zavrzite. Vrhove zelene spomladanske čebule narežite na drobno.

Natrgajte koriandrove liste. Z žlico postrgajte večino počrnele lupine jajčevca (ta je dobila čudovit dimljen okus), nato meso grobo sesekljajte in ga vmešajte v ponev z rezanci.

Dodajte še odprte školjke. Začinite z limetinim sokom, soljo in črnim poprom ter postrezite potreseno z zeleno spomladansko čebulo in listi koriandra.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mini jagodna pita
Naprej
Ajdovi štruklji
Nazaj
Mini jagodna pita
Naprej
Ajdovi štruklji

Dodajte Komentar