Sestavine
-
300 g Mleti orehi
-
100 g Datelj
-
100 g Fige suhe
-
4 žlice Med
-
150 g Kakav v prahu
-
1 žlička Vaniljev ekstrakt
-
60 g Kokosovo maslo
-
150 g Lešniki
-
200 g Kokosovo olje
-
2 žlici Agavin sirup
Navodila
Tortni pekač obložite s peki papirjem.
Osnovo pripravite tako, da kokosovo maslo zelo drobno naribate v majhno skledo, nato pa ga postavite v veliko skledo z vročo vodo in pustite, da se stopi.
Dodajte zmlete lešnike, premešate in razporedite v pekač ter potlačite. Orehe zmeljite na zelo drobno, nato dodajte datlje, fige, 2 žlici medu, 5 žlic kakava in vaniljev ekstrakt in vse skupaj zmeljite. Vtisnite v pekač in hladite.
Za glazuro zmešajte kokosovo olje, 120 g kakava v prahu in agavin sirup. Polijte jo po torti in jo z nožem razporedite ter počakajte 1 uro. Ko je torta končana, ko razrežite in postrezite.
(Foto: pexels.com)