Sestavine
-
1,4 kg filejev riba (trska)
-
4 žlice Olivno olje
-
4 x Čebula
-
1 x Jajčevec
-
1/4 čajne žličke Mleti črni poper
-
1 žlica Peteršilj
-
1 čajna žlička Sol
-
1/2 skodelice Narezana goba iz pločevinke, odcejenih (po želji)
-
1/4 čajne žličke Italijanske začimbe
-
20 dag paradižnikova omaka iz pločevinke
Navodila
Ribje fileje 1 uro marinirajte v francoskem prelivu , da se pokrije. Rezine jajčevcev podušite na olju. Odstranite rezine, dodajte peteršilj, čebulo in začimbe ter podušite.
Naoljite pekač in izmenično polagajte plasti dušenih začimb, jajčevca in ribjih filejev. Prelijte s paradižnikovo omako, zmešano z 1 pločevinko vode, in gobami.
Peci v vroči pečici na 230 stopinjah Celzija 20 minut. Postrezite s česnovim kruhom.
recept za francoski preliv:
zmešamo gorčico, kis, olivno olje in malo sladkorja.