0 0
Čili fižol s paradižnikom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 skodelici Fižol
2 skodelici Paradižnik svež ali konzerviran
1 x Velika čebula narezana na rezine
1 x Česen velik strok, narezan na rezine
2 čajni žlički Sol
1 x Zelena paprika mleta
2 čajni žlički Čili v prahu
1/4 skodelice Slanina maščoba iz slanine

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Čili fižol s paradižnikom

  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Fižol čez noč namočite v hladni vodi ali približno 5 ur v mlačni vodi, da se pokrije.

Dodajte čebulo, česen, zeleno papriko, maščobo slanine, paradižnik in sol ter 2 uri kuhajte v vodi za namakanje. Med kuhanjem po potrebi dodajte več vode.

Dodajte čili v prahu in čim manj mešajte, da se fižol ne zmečka.

Postavite v pekač ali lonec za fižol, pokrijte in približno 2 uri pecite v zmerni vroči pečici pri okoli 180 stopinjah Celzija.

Med zadnjim delom peke odkrijte pokrov, če si želite rjavega fižola.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščanec “Creole”
Naprej
Čilijeva omaka
Nazaj
Piščanec “Creole”
Naprej
Čilijeva omaka

Dodajte Komentar