Sestavine
-
1 velik šopek Blitva
-
1 žlica Olivno olje
-
1/4 skodelice Čebula šalotkasesekljana
-
1 žlica Gorčična semena
-
ščepec Sol
-
2 žlici Rižev kis
-
ščepec Sladkor
Navodila
Listom blitve izrežite trdo sredinsko steblo. Stebla narežite na 1 cm velike koščke. Hranite ločeno od listov. Liste narežite na 1 cm široke trakove.
Na olju prepražite stebla blitve, šalotko in gorčična semena in potresite malo soli. Dušite, dokler šalotka ne postane prozorna. Ko začnejo gorčična semena pokati, dodajte liste blitve. Potresite še malo soli in premešajte, da se prekrije z mešanico olja in čebule.
Zmanjšajte temperaturo na nizko in pokrijte ponev. Kuhajte nekaj minut, po prvi minuti pa dvignite pokrov ponve, da blitvo obrnete. Ko blitva povsem ovene, jo odstranite z ognja in jo položite v skledo za serviranje.
Tik pred serviranjem poškropite z začinjenim riževim kisom.
(Foto: pexels.com)