0 0
Zmečkana sirnica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Skuta nepasirana skuta
500 g Testo v listih
180 g Kisla smetana 1 majhen lonček
3 dl Sladka smetana
Sol po okusu
4 x Jajce
Olje po potrebi
1 dl Sladka smetana za preliv
1 x Jajce za preliv
2 žlici Olje za preliv

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zmečkana sirnica

Kuhinja:

Zagotovo obožujete sirnico, ampak se bojite, da vam ta ne bo uspela, če jo boste poskušali narediti sami? Če niste dovolj spretni in vam primanjkuje samozavesti, je tukaj preprost recept za sirnico. Primeren je tudi za vse tiste ljudi, ki so na tesnem s časom. Ta recept je hiter, povrhu še poceni in pa preprost, tudi okus bo odličen, tako da jo boste najbrž naredili še večkrat.

  • 60 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Liste vlečenega testa preštejte in štiri liste dajte na stran (dva za dno in dva za vrh).

Pekač dobro naoljite z oljem. Položite križno na dno dva lista testa, tako da je dno popolnoma pokrito. V skledi zmešajte skuto, sladko in kislo smetano, jajca in sol. Masa mora biti precej tekoča, da se testo dobro “napije” in da bo sirnica sočna. Če se vam nam bo zdela zmes presuha (kajti včasih je lahko skuta presuha), dodajte še sladko smetano.

Vzemite en list testa in ga pomočite v skutino maso ter pri tem nežno obračajte, da se bo nadev dobro oprijel testa. Nato list zmečkajte in položite na testo v pekaču. Če vam bo uspelo, poskušajte ustvarit videz razcvetele rože.

Ponavljajte postopek dokler vam ne bo zmanjkalo testa in nadeva (dva lista testa pa si prihranite za vrh pite). Če vam je ostalo še kaj nadeva, ga polijte/posujte po zmečkanih kepah testa.

Dva lista testa, ki ste ju prihranili, položite križno čez pekač in previdno zavihajte robove navznoter do dna, tako da ustvarite nekakšen “pokrov” gibanice.

Premažite po vrhu z mešanico jajc, sladke smetane in olja. Dajte v pečico ogreto na 180 stopinj Celzija za 45 minut. Po potrebi podaljšajte čas peke. Gibanica je pečena takrat, ko je vrh zlato rjavo obarvan in zapečen.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sangria
Naprej
Toast s pečenim jajcem in sirom
Nazaj
Sangria
Naprej
Toast s pečenim jajcem in sirom

Dodajte Komentar