0 0
Zlati ocvrtki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1/2 čajne žličke Sladkor
1 čajna žlička Aktivni suhi kvas
1/4 skodelice Mlačna voda 1 skodelica = 240 ml
1 skodelica Grahova moka
1 1/4 skodelice Moka
1/2 čajne žličke Pecilni prašek
1 1/2 čajne žličke Pražena mleta kumina
1/2 čajne žličke Kurkuma
2 čajni žlički Sol
1 1/2 skodelice Topla voda
4 stroki Česen
Čili
6 kapljic Jedilno barvilo rumeno
2 skodelici Olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zlati ocvrtki

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 90 minut
  • Porcije 5
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V majhno skledo dajte sladkor, kvas in 1/4 skodelice mlačne tople vode. Premešajte in pustite kvas stati približno 15 minut. Ko se podvoji, v veliki skledi zmešajte grahovo moko, navadno moko, pecilni prašek, kumino, kurkumo in sol.

Na sredini suhih sestavin naredite jamico. Dodajte 1 1/2 skodelice tople vode, kvas, nariban česen, sesekljan čili in jedilno barvilo. Z gumijasto lopatico premešajte.

Skledo pokrijte s kosom folije. Mešanico pustite počivati približno 45 minut do ene ure. Ko se na površini testa naredijo majhni mehurčki, je testo pripravljeno.

Olje v velikem loncu segrevajte na srednje visoki temperaturi.

Z žlico zajemajte testo in ga previdno spuščajte v olje in jih pecite približno 1 minuto, dokler se ne napihnejo in zlato rjavo zapečejo. Z režnato žlico jih odstranite iz olja in odcedite na krožniku, obloženem s papirnato brisačo.

Okusne ocvrtke postrezite s kislim mangovim ali tamarindovim čatnijem.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Fižolova pleskavica
Naprej
Bananin koktajl
Nazaj
Fižolova pleskavica
Naprej
Bananin koktajl

Dodajte Komentar