Sestavine
-
1/2 Rdeče zelje
-
1/2 Zelje
-
2 x Korenje
-
4 x Čebula - mlada
-
300 ml Mleko
-
4 x Inčun
-
6 strokov Česen
-
2 žlici Vinski kis
-
6 žlic Olivno olje
-
1 žlička Dijonska gorčica
-
1 pest Mešana semena
-
10 g Meta
Navodila
Zelje drobno narežite, korenje olupite in drobno narežite, spomladansko čebulo pa sesekljajte.
V ponvi na srednji temperaturi kuhajte mleko in inčune. Dodajte česen, nato pa kuhajte na zmernem ognju.
Kuhajte 10 minut, da se stroki česna zmehčajo, nato vse skupaj prelijte v posodo.
Dodajte kis, olje in gorčico ter mešajte nekaj minut.
Dodajte ščepec morske soli in črnega popra ter prelijte narezano zelenjavo.
Vse premešajte in prelijte ter postavite za mizo.
V suhi ponvi nekaj minut segrevajte semena, nato pa jih potresite po solati. Natrgajte lističe mete in postrezite.
(Foto: pexels.com)