0 0
Zimska solata s pečenimi puranjimi koščki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Suhe brusnice po okusu
Klementine po okusu
Solata po okusu
2 pesti Indijski oreščki
Puranji file po okusu
Limeta po okusu
Sok granatnega jabolka po okusu
0.5 x Rdeča čebula
2 žlici Sezamovo olje
14 žlic Olivno olje
Ingver manjši košček
2 x Rdeča paprika
2 žlici Med
Poper po okusu
Sol po okusu
Muškatni orešček po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zimska solata s pečenimi puranjimi koščki

Zimska osvežujoča solata iz ostankov pečenih puranjih koščkov...

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Ostanke od pečenega puranjega mesa narežite na majhne koščke in jih pogrejte v ponvi na majhnem ognju. Dodajte še pest indijskih oreščkov in pa brusnic ter začinite s ščepcem soli, poprom in še z muškatnim oreščkom. Po vašem okusu oziroma po vaši želji dodajte še mešanico kitajskih začimb. Meso z začimbami občasno premešajte in pražite toliko časa, da bo meso hrustljavo zapečeno. Tik pred koncem praženja dodajte še med in na hitro premešajte.

Liste berivke očistite in po potrebi narežite. Pripravite solatni preliv iz soka klementine, granatnega jabolka in limete, ki mu dodajte naribano rdečo čebulo, sezamovo olje in olivno olje. Po vaši želji dodajte še sojino omako. V omako vmešajte sok, iztisnjen iz na drobno naribanega ingverja, solite in premešajte. S polovico pripravljenega solatnega preliva polijte po listih berivke, dodajte še prepraženo meso, premešajte in prelijte tudi z drugo polovico solatnega preliva. Na jed potresite peške granatnega jabolka in pa na drobno narezano rdečo papriko. Če želite, dodajte še polpikantno češnjevo omako in okrasite z nekaj listi sveže mete.

Solato lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot nadev za tortilje.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Italijanska poročna juha
Naprej
Ravioli štirje siri
Nazaj
Italijanska poročna juha
Naprej
Ravioli štirje siri

Dodajte Komentar