Sestavine
-
Suhe brusnicepo okusu
-
Klementinepo okusu
-
Solatapo okusu
-
2 pesti Indijski oreščki
-
Puranji filepo okusu
-
Limetapo okusu
-
Sok granatnega jabolkapo okusu
-
0.5 x Rdeča čebula
-
2 žlici Sezamovo olje
-
14 žlic Olivno olje
-
Ingvermanjši košček
-
2 x Rdeča paprika
-
2 žlici Med
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
Muškatni oreščekpo okusu
Navodila
Ostanke od pečenega puranjega mesa narežite na majhne koščke in jih pogrejte v ponvi na majhnem ognju. Dodajte še pest indijskih oreščkov in pa brusnic ter začinite s ščepcem soli, poprom in še z muškatnim oreščkom. Po vašem okusu oziroma po vaši želji dodajte še mešanico kitajskih začimb. Meso z začimbami občasno premešajte in pražite toliko časa, da bo meso hrustljavo zapečeno. Tik pred koncem praženja dodajte še med in na hitro premešajte.
Liste berivke očistite in po potrebi narežite. Pripravite solatni preliv iz soka klementine, granatnega jabolka in limete, ki mu dodajte naribano rdečo čebulo, sezamovo olje in olivno olje. Po vaši želji dodajte še sojino omako. V omako vmešajte sok, iztisnjen iz na drobno naribanega ingverja, solite in premešajte. S polovico pripravljenega solatnega preliva polijte po listih berivke, dodajte še prepraženo meso, premešajte in prelijte tudi z drugo polovico solatnega preliva. Na jed potresite peške granatnega jabolka in pa na drobno narezano rdečo papriko. Če želite, dodajte še polpikantno češnjevo omako in okrasite z nekaj listi sveže mete.
Solato lahko postrežete kot samostojno jed ali pa kot nadev za tortilje.
(Foto: Getty Images)