Sestavine
-
1 x Čebulavelika čebula
-
100 g Slaninamesnata slanina
-
1 kg Goveja podplečja
-
2 žlici Olivno olje
-
1.5 dl Vino rdeče
-
250 g Korenje
-
450 ml Goveja osnova
-
1 x Pelati (pločevinka)400 g
-
1 x Strok - česen
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
-
1 x Lovorjev list
-
Peteršilj - svežpo okusu
Navodila
Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija. Mesnato slanino narežite na trakove, goveje meso pa na grižljaj velike kose. Na drobno sesekljajte čebulo, korenje pa po želji narežite na trakove ali kolute. Strite in olupite strok česna.
V večji ognjevarni posodi segrejte olivno olje in na njem 3 minute popecite slanino in goveje meso. Nato oboje vzemite iz posode in v njej pražite čebulo, dokler se ta ne zmehčata. Dodajte še korenje in še malce popražite vse sestavine v posodi.
Prilijte vino in zavrite, dodajte nato vse ostale sestavine: pelate, govejo osnovo, strok česna in lovorjev list. Začinite s soljo in poprom ter posodo pokrijte, oziroma jed prestavite v pekač. Posodo ali pekač pokrijte in postavite v ogreto pečico za 2 uri.
Enolončnico postrežite še s svežim peteršiljem, še posebej pa bo okusna, če ji boste dodali še žlico kisle smetane ali grškega jogurta.
(Foto: Getty Images)