0 0
Zimska enolončnica

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

1 x Čebula velika čebula
100 g Slanina mesnata slanina
1 kg Goveja podplečja
2 žlici Olivno olje
1.5 dl Vino rdeče
250 g Korenje
450 ml Goveja osnova
1 x Pelati (pločevinka) 400 g
1 x Strok - česen
Poper po okusu
Sol po okusu
1 x Lovorjev list
Peteršilj - svež po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zimska enolončnica

Jed, ki vas bo ogrela v zimskih, mrzlih dneh. Preprosta priprava, nato pa kuhanje prepustite pečici, medtem pa boste uživali v prijetnih vonjavah. Zelo prav vam bo prišla posoda, ki jo boste lahko uporabili tako na štedilniku kot v pečici. Lahko pa jed pred peko preprosto prelijete. Jed bo še posebej odlična, če jo boste postregli še z žlico kisle smetane ali pa z žlico grškega jogurta.

  • 2 uri in 40 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 160 stopinj Celzija. Mesnato slanino narežite na trakove, goveje meso pa na grižljaj velike kose. Na drobno sesekljajte čebulo, korenje pa po želji narežite na trakove ali kolute. Strite in olupite strok česna.

V večji ognjevarni posodi segrejte olivno olje in na njem 3 minute popecite slanino in goveje meso. Nato oboje vzemite iz posode in v njej pražite čebulo, dokler se ta ne zmehčata. Dodajte še korenje in še malce popražite vse sestavine v posodi.

Prilijte vino in zavrite, dodajte nato vse ostale sestavine: pelate, govejo osnovo, strok česna in lovorjev list. Začinite s soljo in poprom ter posodo pokrijte, oziroma jed prestavite v pekač. Posodo ali pekač pokrijte in postavite v ogreto pečico za 2 uri.

Enolončnico postrežite še s svežim peteršiljem, še posebej pa bo okusna, če ji boste dodali še žlico kisle smetane ali grškega jogurta.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompirjev golaž
Naprej
Božično kosilo
Nazaj
Krompirjev golaž
Naprej
Božično kosilo

Dodajte Komentar