0 0
Zelo enostaven veganski burrito

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
600 g Sladki krompir
Oljčno olje
2 stroka Česen
1/2 žličke Mleta paprika
1/2 žličke Mleta kumina
400 g Fižol pločevinka
150 g polnozrnati riž
200 g Špinača
6 x Mlada čebula
100 g Pekoči feferon
10 g Koriander
4 x Tortilja
4 žlice Veganski jogurt
1 x Limeta

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelo enostaven veganski burrito

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:

Enostavna mehiška jed, prijazna veganom.

  • 1 h 10 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C.
Sledite naslednjim korakom in pripravite slasten sladki krompir, fižolov nadev za pravi mehiški burrito, riž in špinačo ter okusno salso.
Ko opravite vse korake, vaš čaka še najbolj zabaven del! In sicer sestavljane burritov. Veganski burrito sestavite tako, da v tortilje naložite sladki krompir, riž in špinačo, jih zavijte in prerežite na pol. Razdelite na 4 krožnike in prelijte z omako iz fižola, lahko pa jo date tudi v sam buritto kot polnilo. Vsakega postrezite s salso in z 1 žlico jogurta. 1 do 2 limeti narežite na kolobarje, da jih lahko stisnete. Tako je vaš burrito pripravljen, da ga postrežete.

  • 1. korak: Sladki krompir: Sladki krompir narežite na približno 3 cm velike koščke, nato pa ga v pekaču prelijte z 1 žlico olivnega olja ter ščepcem morske soli in črnega popra. Pražite 40 minut ali dokler se ne zmehča, zlato obarva in postane hrustljav.
  • 2. korak: Fižolov preliv: Na srednji ogenj postavite majhno ponev z 1 žličko oljčnega olja.
    Olupite in na drobno narežite 2 stroka česna ter ju dodajte v ponev skupaj s po ½ čajne žličke sladke dimljene paprike in mlete kumine. Pražite 1 do 2 minuti, nato dodajte pločevinko fižola ter 1 skodelico vode in kuhajte 5 minut.
    Začinite po okusu, nato pa odstavite z ognja in z ročnim mešalnikom zmiksajte do gladkega. Vrnite na šibek ogenj in pustite, da se odišavi. Medtem skuhajte riž in ga odcedite.
  • 3. korak: Špinača: 200 g špinače dajte v cedilo nad riž in pustite nekaj minut, da se zvije, nato pa iztisnite odvečno vodo.
  • 4. korak: Salsa: Za salso na drobno narežite 6 spomladanskih čebulic, nato jih dajte v skledo s sesekljanimi feferoni in kančkom soka za vlaganje. Naberite liste svežega koriandra in vse skupaj dobro premešajte.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljavi ribji fileji
Naprej
Pečene nadevane hruške
Nazaj
Hrustljavi ribji fileji
Naprej
Pečene nadevane hruške

Dodajte Komentar