Sestavine
-
1 x Korenje
-
1/4 šopka Peteršilj
-
nekaj listov Rdeče zelje
-
1/4 glave Zelje - glavasveže zelje
-
1 x - 2 x Strok - česen
-
150 g Grški jogurt
-
2 žlici Olivno olje
-
1 žlica Jabolčni kis
-
2 žlički Gorčicapolnozrnata gorčica
-
Poper - mletipo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
Očistite in operite zelenjavo. Narežite zelje na trakove, korenje pa na grobo naribajte. Olupite in na drobno sesekljajte česen, peteršilj pa splaknite pod tekočo vodo, dobro otresite in grobo sesekljajte.
V večjo skledo dodajte narezano zelenjavo, česen in pa peteršilj. Jogurt primešajte, prav tako še olivno olje, kis in pa gorčico. Solato začinite s soljo in poprom. Pred serviranjem pa jo dobro ohladite v hladilniku.
Dober tek!
Opomba: Hlajenje solate ni vključeno v vaš čas priprave! Po solati lahko potrosite sezamova, lanena, sončnična ali pa bučna semeni, preden boste solato servirali.
(Foto: Getty Images)