Sestavine
-
200 g Korenje
-
0.5 kg Zeljesveže zelje
-
100 g Zelenastebelna zelena
-
1 žlica Čebulana drobno nasekljana čebula
-
0.5 žličke Peteršilj - nasekljan
-
125 ml Jogurtza polivko
-
2 žlici Majonezaza polivko
-
1 žlička Limonin sokza polivko
-
0.25 žličke Solza polivko
-
1 žlička Gorčicaza polivko
Navodila
Zelje očistite, operite in razrežite na četrtine. Debele kocene odstranite, nato pa zelje narežite na tanke rezance. Očistite korenje, ostrgajte, operite in narežite ali pa naribajte. Operite zeleno in narežite na tanke rezance.
V veliko skledo stresite in dobro zmešajte narezano zelenjavo, čebulo in peteršilj. Pripravite polivko. V majhni skledi dobro zmešajte majonezo, jogurt, gorčico, limonin sok in sol. Polivko prelijte čez zelenjavo in vse skupaj zelo dobro premešajte. Solato hranite v hladilniku vsaj pol ure, da se bo ohladila.
Nato pa ohlajeno solato razporedite v solatne sklede in postrezite.
Opomba: Solato lahko tudi poprate, če želite po vašem okusu.
Predlagane priloge: Svinjska pečenka z rožmarinom, pečen krompir v pečici, polnjena svinjska pečenka z jabolki.
(Foto: Getty Images)