0 0
Zeljna solata s korenjem

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
200 g Korenje
0.5 kg Zelje sveže zelje
100 g Zelena stebelna zelena
1 žlica Čebula na drobno nasekljana čebula
0.5 žličke Peteršilj - nasekljan
125 ml Jogurt za polivko
2 žlici Majoneza za polivko
1 žlička Limonin sok za polivko
0.25 žličke Sol za polivko
1 žlička Gorčica za polivko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeljna solata s korenjem

LASTNOSTI:

    Z belo polivko jo postrezite h kuhanemu ali pa pečenemu mesu... Pri večerji pa bo povsem zadostovalo, če jo boste zaužili s pečenim krompirjem ali domačim kruhom.

    • 45 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Zelje očistite, operite in razrežite na četrtine. Debele kocene odstranite, nato pa zelje narežite na tanke rezance. Očistite korenje, ostrgajte, operite in narežite ali pa naribajte. Operite zeleno in narežite na tanke rezance.

    V veliko skledo stresite in dobro zmešajte narezano zelenjavo, čebulo in peteršilj. Pripravite polivko. V majhni skledi dobro zmešajte majonezo, jogurt, gorčico, limonin sok in sol. Polivko prelijte čez zelenjavo in vse skupaj zelo dobro premešajte. Solato hranite v hladilniku vsaj pol ure, da se bo ohladila.

    Nato pa ohlajeno solato razporedite v solatne sklede in postrezite.

    Opomba: Solato lahko tudi poprate, če želite po vašem okusu.

    Predlagane priloge: Svinjska pečenka z rožmarinom, pečen krompir v pečici, polnjena svinjska pečenka z jabolki.

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Veganski “mesni” zavitki
    Naprej
    Testenine z brokolijevim pestom
    Nazaj
    Veganski “mesni” zavitki
    Naprej
    Testenine z brokolijevim pestom

    Dodajte Komentar