0 0
Zeljna juha s kranjsko klobaso

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Čebula
2 žlici Olje
2 x Strok - česen
1 ščepec Čili mleti čili
0.5 žličke Mleta kumina lahko uporabite tudi semena kumine
300 g Kranjska klobasa
0.5 kg Kislo zelje
1 žlica Mleta paprika
0.8 l Voda
2 x Lovorjev list
5 zrn Poper v zrnju
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu
1 žlica Kis po potrebi
150 ml Kisla smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zeljna juha s kranjsko klobaso

Pri tem receptu boste združili kislo zelje in pa kranjsko klobaso. Okusili boste, da bo rezultat odličen. Kislo zelje je koristno. Kranjska klobasa pa bo dala tej jedi pristen, unikaten, domač okus in bo poskrbela, da bodo juho jedli tudi tisti, ki bi se jo ponavadi kar najraje ognili.

  • 40 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Česen in čebulo olupite in ju ločeno na drobno sesekljajte. Narežite klobaso na kolobarje. Ožamite kislo zelje in na grobo sesekljajtena.

V večjem loncu segrejte olje, na njem posteklenite sesekljano čebulo. Dodajte klobaso in jo med mešanjem fino prepražite. Dodajte kumino, čili, mleto papriko in pa šesesekljan česen. Med nenehnim mešanjem prepražite česen, tako da bo zadišal, nato pa primešajte še zelje. Sestavine zalijte z vodo in dodajte lovorjev list, poper v zrnu in pa še sol. Juho dobro premešajte in zavrite. Zmanjšajte ogenj, tako da bo nežno brbotalo in na pol pokrito kuhajte okoli 20 minut oziroma toliko dolgo dokler se zelje ne bo zmehčalo.

Ko bo juha gotova, vmešajte kislo smetano, ki jo morate dobro stepti z vilico. Po potrebi dodajte sol in/ali poper, po vaši želji pa lahko dodate tudi žlico kisa. Odstavite lonec, pokrijte in pustite juho počivati ​​10 minut, preden jo boste postregli. Ponudite jo s kruhom.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ocvrta mocarela
Naprej
Kremna kumarčina juha s krompirjem
Nazaj
Ocvrta mocarela
Naprej
Kremna kumarčina juha s krompirjem

Dodajte Komentar