Sestavine
-
Raznovrstno sadjerobide, maline, jagode, borovnice
-
4 lističi Želatina
-
140 ml Bezgov sirup
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
420 ml Peneče vino
Navodila
Liste želatine dajte v skledo z malo hladne vode, da se za minuto namočijo, nato jih odcedite in želatino dodajte nazaj v skledo z bezgovim sirupom in na srednjem ognju nenehno mešajte, dokler želatina ne postane sirup. Na tej točki lahko dodate sladkor, mešate, dokler se ne raztopi, nato pa pustite stati na sobni temperaturi kakšno minuto.
Iz hladilnika vzemite sadje in penino. Penino vlijte v mešanico, nato pa ga prelijte čez sadje. Nekaj sadja se lahko dvigne na vrh, zato s prstom potisnite sadje navzdol v mešanico želeja. Za eno uro postavite nazaj v hladilnik, da se strdi.
Za serviranje potopite model v skledo z vročo vodo, da se žele na zunanji strani zrahlja, nato ga obrnite na krožnik. Odlično je postrežen z malo kreme, vendar je prav tako dober tudi samostojno.
(Foto: pexels.com)