0 0
Zelenjavni pohančki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

300 g Čičerikina moka
1 žlička Kurkuma
1 žlička Koriander
1 žlička Kumina v prahu
1 žlička Grško seno v prahu
1/2 žličke Čili
2 žlički Sol
225 ml Voda
200 g Čebula
250 g Krompir
250 g Cvetača
Čili - rdeči
2 žlici listov Koriander
1 žlica Ingver nariban
Metina omaka
40 g Metini listi
25 g Koriander
20 g Čebula šalotka
45 ml Limetin sok
1 žlička Sladkor v prahu
1/2 žličke Semena kumina
1/2 žličke Sol
2 kockici Led - kocka
Jogurtova omaka
200 g Veganski jogurt
10 g Metini listi
1/4 žličke Sol

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelenjavni pohančki

LASTNOSTI:
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 50 minut
  • Srednje

Sestavine

  • Metina omaka

  • Jogurtova omaka

Navodila

Deli

Pripravite testo: V skledo dajte čičerikino moko in začimbe (kurkuma, kumina, koriander, seno, čili). Počasi vmešajte vodo.

Vmešajte zelenjavo: Dodajte nariban krompir, cvetačo, čebulo, ingver, čili in koriander. Z leseno žlico dobro premešajte. Nastati mora gosto testo, skoraj kot pasta.

Pečico segrejte na 80 °C – da bodo pohančki topli. Nad pladenj postavite rešetko.

Segrejte olje: v velikem težkem loncu segrejte 4 cm olja na 180 °C.

Oblikujte pohančke: V olje vlijte 2 žlici testa, ki ga približno oblikujte v obliko kepice.

Ocvrite pohančke: Pecite 2 do 3 minute, da postanejo zlate barve. Odcedite na papirnatih brisačah. Kuhane pohančke hranite vroče v pečici na rešetki, postavljeni nad pladenj.

Postrezite z omako iz koriandra in mete ali jogurtovo omako iz mete!

KORIANDROVA METINA OMAKA ALI METINA JOGURTOVA OMAKA:
Vstavite sestavine v majhen kuhinjski robot ali uporabite palični mešalnik. Mešajte do gladkega.

(Foto: unsplash.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kokosovi kvadri
Naprej
Tunina paprika
Nazaj
Kokosovi kvadri
Naprej
Tunina paprika

Dodajte Komentar