Sestavine
-
Olje
-
1× Rdeča pesa
-
1× Krompir
-
1× Korenje
-
1× Sladki krompir
-
1× Pastinak
-
Hrenov dip
-
200 g Kisla smetana
-
1 žlica Hren s smetano
-
1 žlica Limonin sok
-
Drobnjak
Navodila
Hrenova omaka: Zmešajte vse sestavine. Začinite s soljo. Pokrijte in shranite v hladilniku.
Čips: V ponev vlijte olje. Segrevajte na srednje močnem ognju, dokler temperatura ne doseže 180 °C.
Tanke rezine rdeče pese, krompirja, korenja, sladkega krompirja in pastinaka osušite s papirnato brisačo. V serijah jih cvrite 1 do 2 minuti ali dokler ne postanejo zlati in hrustljavi. Čips prenesite na rešetko, da se odcedi in ohladi. Začinite s soljo. Postrezite z omako.
(Foto: pexels.com)