Sestavine
-
380 g Piščančje prsi
-
100 g Riževi rezanci
-
650 g Zelenjava
-
1× Paprika
-
1 skodelica Kalčki
-
2 žlici Praženi arašidi
-
Preliv
-
100 ml Čilijeva omaka
-
50 ml Limonin sok
-
1 žlica Ribja omaka
-
2 žlici Olivno olje
Navodila
Piščanca narežite na tanke trakove. Začinite s soljo in poprom.
Riževe rezance skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Ko so kuhani, jih odcedite in osvežite v hladni vodi.
Segrejte ponev in dodajte zamrznjeno mešano zelenjavo. Pokrijte in kuhajte na visoki temperaturi 5 minut. Premešajte in kuhajte še 3 do 4 minute ali dokler zelenjava ni hrustljava in mehka. Odlijte odvečno vodo in jo postavite na stran.
V ponvi segrejte malo olja in na srednji temperaturi hitro prepražite piščanca, da se zlato zapeče. Piščanca dodajte kuhani zelenjavi z rdečo papriko, kalčki fižola in kuhanimi rezanci. Prelijte s prelivom. Pred serviranjem ohladite. Po želji okrasite s praženimi arašidi.
Za preliv stepite čilijevo omako, limonin sok, ribjo omako in oljčno olje.
(Foto: freepik.com)