Sestavine
-
100 g Moka polnozrnata
-
100 g Univerzalna moka
-
1 žlička Sol
-
120 g Maslo
-
1/4 skodelice Vodaledena
-
4 x Korenje
-
1 čebulica Koromač
-
1 x Čebula rdeča
-
1 1/2 žlice Olivno olje
-
ščepec Črni poper
-
100 g Kozji sir
-
1 x Beljak
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C.
V kuhinjski robot s kovinskim rezilom dodajte polnozrnato moko, univerzalno moko in 1/2 čajne žličke soli. Po moki razporedite na kocke narezano maslo. V kuhinjskem robotu mešajte, dokler se sestavine ne zlepijo. Dodajte vodo in mešajte.
Testo položite na peki papir in ga oblikujte v gladko kepo. Testo stisnite v kepo, po vrhu rahlo potresite moko in ga razvaljajte v krog.
Testo prenesite na pekač in ga postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate zelenjavo.
Pripravite zelenjavo:
Korenje olupite in ga narežite na kolobarje. Koromač prerežite na pol in ga narežite na kolobarje. Čebulo olupite in narežite na kolobarje. Na pekač položite korenje, koromač in rdečo čebulo ter jih pokapajte z oljčnim oljem. Začinite z 1/2 čajne žličke soli in s črnim poprom. Pražite, dokler se ne zmehča, približno 30 minut.
Pekač z ohlajenim testom postavite na delovno površino. Na sredino z žlico razporedite praženo zelenjavo in pustite 2 cm rob. Na zelenjavo nadrobite kozji sir.
Prepognite robove testa čez zelenjavo, ga nagubajte in stisnite, da ostane na mestu (sredina bo ostala odprta). S čopičem za testo rahlo premažite vrh z jajčnim beljakom.
Pečemo v pečici 40-45 minut, da se lepo zapeče in hrustljavo zapeče.
Postrezite toplo iz pečice ali na sobni temperaturi.
(Foto: pexels.com)