0 0
Zelenjavna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Moka polnozrnata
100 g Univerzalna moka
1 žlička Sol
120 g Maslo
1/4 skodelice Voda ledena
4 x Korenje
1 čebulica Koromač
1 x Čebula rdeča
1 1/2 žlice Olivno olje
ščepec Črni poper
100 g Kozji sir
1 x Beljak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelenjavna pita

LASTNOSTI:
    • 90 min
    • Porcije 6
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Pečico segrejte na 200 °C.
    V kuhinjski robot s kovinskim rezilom dodajte polnozrnato moko, univerzalno moko in 1/2 čajne žličke soli. Po moki razporedite na kocke narezano maslo. V kuhinjskem robotu mešajte, dokler se sestavine ne zlepijo. Dodajte vodo in mešajte.
    Testo položite na peki papir in ga oblikujte v gladko kepo. Testo stisnite v kepo, po vrhu rahlo potresite moko in ga razvaljajte v krog.
    Testo prenesite na pekač in ga postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate zelenjavo.

    Pripravite zelenjavo:
    Korenje olupite in ga narežite na kolobarje. Koromač prerežite na pol in ga narežite na kolobarje. Čebulo olupite in narežite na kolobarje. Na pekač položite korenje, koromač in rdečo čebulo ter jih pokapajte z oljčnim oljem. Začinite z 1/2 čajne žličke soli in s črnim poprom. Pražite, dokler se ne zmehča, približno 30 minut.

    Pekač z ohlajenim testom postavite na delovno površino. Na sredino z žlico razporedite praženo zelenjavo in pustite 2 cm rob. Na zelenjavo nadrobite kozji sir.
    Prepognite robove testa čez zelenjavo, ga nagubajte in stisnite, da ostane na mestu (sredina bo ostala odprta). S čopičem za testo rahlo premažite vrh z jajčnim beljakom.
    Pečemo v pečici 40-45 minut, da se lepo zapeče in hrustljavo zapeče.
    Postrezite toplo iz pečice ali na sobni temperaturi.

    (Foto: pexels.com)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Riževi svaljki po korejsko
    Naprej
    Italijanski hot dog
    Nazaj
    Riževi svaljki po korejsko
    Naprej
    Italijanski hot dog

    Dodajte Komentar