Sestavine
-
1 pest Češnjev paradižnikrazpolovljeni
-
½ žlice Vinski kis
-
2 žlici Olivno olje
-
1 strok Česen
-
1 x Bučamajhna, naribana
-
1 pest Brstični ohrovt
-
30 g Grahzamrznjen
-
ščepec Čili
-
2 x Jajce
Navodila
Češnjeve paradižnike dajte v skledo z vinskim kisom in malo začimb ter dobro premešajte. V ponvi segrejte oljčno olje in 1 minuto pražite česen. Dodajte bučke in jih kuhajte 5 minut oziroma dokler ne izhlapi vsa vlaga. Dodajte ohrovt in grah ter kuhajte 2 minuti, dokler ohrovt ne ovene. Začinite in vmešajte čili.
Segrejte ponev s kapljico olja. Začinite razžvrkljana jajca, nato jih vlijte v ponev, obračajte in dvigujte robove, da dobite veliko, ravno omleto. Ko se spodnji del omlete zapeče in je omleta na vrhu skoraj pečena, na eno stran omlete naložite kuhano zelenjavo, nato pa previdno prepognite drugo polovico omlete.
Preložite na krožnik in postrezite s češnjevim paradižnikom.
(Foto: pexels.com)