Sestavine
-
3 x Korenje
-
1 x Čebula
-
2 x Krompir
-
1 ščepec Sol
-
1 ščepec Poper
-
1 x Bučka
-
Olivno oljepo okusu
-
Začimbepo okusu
-
1 žlica Kisla smetana
-
1 l Voda
-
1 vejica Peteršilj
Navodila
Najprej sesekljajte čebulo in narežite še ostalo zelenjavo.
Segrejte v loncu malo oljčnega olja in prepražite na njem čebulo, da bo porumenela. Nato dodajte še preostalo zelenjavo in nenehno mešajte, da se na olju ne zažge. Zelo previdno dolijte vodo in kuhajte še okoli 20 minut na majhnem ognju.
Dodajte še sol in poper po vaši želji in še druge začimbe po vašem okusu (svež peteršilj in česen v prahu). Ko bo juha kuhana, jo prelijte v električni mešalnik in mešajte toliko časa v gladko gosto maso.
Juho servirajte v globok krožnik. Okrasite z vejico peteršilja in dodajte tudi žlico kisle smetane.
Dober tek!
(Foto: Getty Images)