Sestavine
-
1 žlica Olivno olje
-
1× Por
-
4 stroki Česen
-
2 žlički Sredozemske začimbe
-
2 žlički Sladka paprika v prahu
-
2× Krompir
-
2× Pastinak
-
2× Koromač
-
1 vejica Žajbelj
-
400 g Konzerviran paradižnik
-
500 ml Jušna osnova - zelenjavna
-
500 g Buča
-
Špinačni cmoki
-
1 skodelica Moka
-
220 g Špinačaodmrznjena
-
75 g Parmezan
-
100 ml Mleko
-
50 g Maslo
Navodila
Olje segrejte na srednje močnem ognju. Dodajte por in česen. Kuhajte 4 minute in mešajte. Dodajte začimbe in papriko. Dodajte krompir, pastinak, koromač in žajbelj. Premešajte, da se sestavine povežejo, nato pa dodajte paradižnik, juho in 1 skodelico vode. Pustite vreti. Pokrito kuhajte 10 minut. Dodajte bučo in kuhajte še 5 minut ali dokler se zelenjava ne zmehča. Odstranite vejico žajblja.
Medtem pripravite špinačne cmoke. V skledo presejte moko. Na sredini naredite jamico. Iz špinače iztisnite odvečno vlago. V moko dodajte špinačo, parmezan, mleko in maslo. Premešajte, da dobite mehko testo, nato pa oblikujte 12 kroglic.
Na vrh juhe položite cmoke. Zmanjšajte temperaturo na srednjo. Pokrito kuhajte 20 minut ali dokler se cmoki ne skuhajo. Postrezite.
(Foto: pexels.com)