0 0
Zelenjavna juha s špinačnimi cmoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Olivno olje
Por
4 stroki Česen
2 žlički Sredozemske začimbe
2 žlički Sladka paprika v prahu
Krompir
Pastinak
Koromač
1 vejica Žajbelj
400 g Konzerviran paradižnik
500 ml Jušna osnova - zelenjavna
500 g Buča
Špinačni cmoki
1 skodelica Moka
220 g Špinača odmrznjena
75 g Parmezan
100 ml Mleko
50 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelenjavna juha s špinačnimi cmoki

  • 1 ura
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • Špinačni cmoki

Navodila

Deli

Olje segrejte na srednje močnem ognju. Dodajte por in česen. Kuhajte 4 minute in mešajte. Dodajte začimbe in papriko. Dodajte krompir, pastinak, koromač in žajbelj. Premešajte, da se sestavine povežejo, nato pa dodajte paradižnik, juho in 1 skodelico vode. Pustite vreti. Pokrito kuhajte 10 minut. Dodajte bučo in kuhajte še 5 minut ali dokler se zelenjava ne zmehča. Odstranite vejico žajblja.

Medtem pripravite špinačne cmoke. V skledo presejte moko. Na sredini naredite jamico. Iz špinače iztisnite odvečno vlago. V moko dodajte špinačo, parmezan, mleko in maslo. Premešajte, da dobite mehko testo, nato pa oblikujte 12 kroglic.

Na vrh juhe položite cmoke. Zmanjšajte temperaturo na srednjo. Pokrito kuhajte 20 minut ali dokler se cmoki ne skuhajo. Postrezite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Njoki v smetanovi omaki s pršutom
Naprej
Francoska jabolčna pita
Nazaj
Njoki v smetanovi omaki s pršutom
Naprej
Francoska jabolčna pita

Dodajte Komentar