Sestavine
-
1 pest Špinačapo želji
-
Sir fetapo okusu
-
2 x Paprika
-
8 x Jajce
-
1 x Sladki krompirali beli krompir
-
Poperpo okusu
-
Solpo okusu
Navodila
V večji skledi z metlico razžvrkljajte jajca, solite in poprajte ter dobro premešajte.
Segrejte na 190 stopinj Celzija. Sladki krompir in papriko narežite na majhne koščke. V globoki ponvi, z ognjevarnim ročajem segrejte olje. Na segreto olje potresite papriko in krompir, pražite toliko časa, da bo mehko. Ponev dobro stresite, da se bosta paprika in krompir enakomerno razporedila, po vaši želji pa na koncu dodajte še špinačo.
Zmanjšajte ogenj na minimum in v ponev vlijte jajčno zmes. Vendar ne mešajte.
Nadrobite feta sir na jajčno mešanico in razporedite še liste bazilike. Fritato pecite na majhnem ognju okoli 5 do 6 minut, dokler ni dno rjavo zapečeno.
Ponev nato postavite v ogreto pečico za 10 minut, da se fritata zapeče tudi po vrhu.
Fritato narežite in postrežite, ko je še topla.
Še nasvet: Ohlajene kose fritate dajte v posodo in hranite v hladilniku. Odvisno od vašega okusa lahko dodate tudi vašo najljubšo zelenjavo, tunino ali koščke piščanca. Postrezite skupaj s solato.