0 0
Zelenjavna fritata

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 pest Špinača po želji
Sir feta po okusu
2 x Paprika
8 x Jajce
1 x Sladki krompir ali beli krompir
Poper po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zelenjavna fritata

LASTNOSTI:

    Fritata je povsem preprosta jed, ki si jo lahko pripravite v 15 minutah. Služila vam bo kot hitro kosilo ali kot malica, skupaj s solato pa postane zares okusen obrok...

    • 20 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    V večji skledi z metlico razžvrkljajte jajca, solite in poprajte ter dobro premešajte.

    Segrejte na 190 stopinj Celzija. Sladki krompir in papriko narežite na majhne koščke. V globoki ponvi, z ognjevarnim ročajem segrejte olje. Na segreto olje potresite papriko in krompir, pražite toliko časa, da bo mehko. Ponev dobro stresite, da se bosta paprika in krompir enakomerno razporedila, po vaši želji pa na koncu dodajte še špinačo.

    Zmanjšajte ogenj na minimum in v ponev vlijte jajčno zmes. Vendar ne mešajte.

    Nadrobite feta sir na jajčno mešanico in razporedite še liste bazilike. Fritato pecite na majhnem ognju okoli 5 do 6 minut, dokler ni dno rjavo zapečeno.

    Ponev nato postavite v ogreto pečico za 10 minut, da se fritata zapeče tudi po vrhu.

    Fritato narežite in postrežite, ko je še topla.

    Še nasvet: Ohlajene kose fritate dajte v posodo in hranite v hladilniku. Odvisno od vašega okusa lahko dodate tudi vašo najljubšo zelenjavo, tunino ali koščke piščanca. Postrezite skupaj s solato.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Žar pica
    Naprej
    Tunin namaz z jajci
    Nazaj
    Žar pica
    Naprej
    Tunin namaz z jajci

    Dodajte Komentar