Sestavine
-
4 skodelice Bučka
-
Sol in poper
-
1× Jajce
-
4 žlice Parmezan
-
2 stroka Česen
-
6 žlic Olivno olje
-
40 g Moka
-
Omaka
-
1 skodelica Peteršilj
-
3 žlice Koriander
-
Metini listi
-
1 strok Česen
-
1 žlica Limonin sok
-
50 ml Olivno olje
-
Sol in poper
Navodila
Naribajte bučke, jih položite v cedilo in jih posujte s soljo. Pustite stati 10 minut. Iz bučk iztisnite vodo.
Bučke dajte v veliko skledo z jajcem, moko, parmezanom, sesekljanim česnom in poprom. Dobro premešajte, da se vse skupaj poveže.
Vzemite veliko žlico bučk in jih položite na namaščeno segreto ponev. Pecite 4 minute na vsaki strani.
Omaka: V mešalniku zmešajte peteršilj, koriander, liste mete, česen in limonin sok. Med delovanjem mešalnika postopoma prilivajte oljčno olje, dokler ne dobite gladke omake. Po okusu začinite s soljo in poprom ter jo prelijte po polpetih.
Dober tek!
(Foto: Instagram/eatthisorg)