Sestavine
-
150 g Moka
-
2 x Jajce
-
250 ml Kisla smetana
-
200 g Pšenični zdrob
-
150 g Sladkor
-
1 žlička Pecilni prašek
-
60 g Maslo
-
1 ščepec Sol
-
Limonin soksok polovice limone
-
2 x - 3 x Hruška
-
Sladkor v prahupo okusu, sladkor v prahu za posip
Navodila
Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. V manjši kozici na nizkem ognju stopite maslo. Namastite podolgovati pekač, cca. 35 x 25 cm, premažite s stopljenim maslom in po želji obložite s peki papirjem.
V večji skledi zmešajte jajca in pa kislo smetano. Presejte moko nato na zmes, pomešajte s pecilnim praškom, sladkorjem, zdrobom in soljo. Z ročnim mešalnikom dobro premešajte sestavine, dokler ne boste dobili srednje gosto zmes, na koncu pa v zmes vmešajte stopljeno maslo.
Stresite zmes v pekač in jo z lopatko razmažite po celotni površini, po vrhu pa pogladite.
Olupite hruške, razpolovite in jih razpolovite ter jim izrežite sredino. Pokapajte jih z limono, nato pa polovice razrežite še na štiri dele.
Kose hrušk naključno razporedite po zmesi v pekaču. Pecite pecivo v ogreti pečici 35-45 minut. Pečeno je, ko se lepo dvigne in ko je lepo zlato rjavo obarvan.
Pred serviranjem pustite, da se pecivo delno ohladi, nato pa po njem potresite še s sladkorjem v prahu, narežite na kose in postrezite.
(Foto: Getty Images)