0 0
Zdrobovo pecivo s hruškami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Moka
2 x Jajce
250 ml Kisla smetana
200 g Pšenični zdrob
150 g Sladkor
1 žlička Pecilni prašek
60 g Maslo
1 ščepec Sol
Limonin sok sok polovice limone
2 x - 3 x Hruška
Sladkor v prahu po okusu, sladkor v prahu za posip

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zdrobovo pecivo s hruškami

LASTNOSTI:

    To je čisto povsem preprosta domača sladica, s katero niti ne boste imeli veliko dela. Poleg se vam bo prilegla še skodelica toplega napitka, poleg lahko priložite tudi kupček stepene smetane ali pa grškega jogurta.

    • 60 minut
    • Porcije 8
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Segrejte pečico na 170 stopinj Celzija. V manjši kozici na nizkem ognju stopite maslo. Namastite podolgovati pekač, cca. 35 x 25 cm, premažite s stopljenim maslom in po želji obložite s peki papirjem.

    V večji skledi zmešajte jajca in pa kislo smetano. Presejte moko nato na zmes, pomešajte s pecilnim praškom, sladkorjem, zdrobom in soljo. Z ročnim mešalnikom dobro premešajte sestavine, dokler ne boste dobili srednje gosto zmes, na koncu pa v zmes vmešajte stopljeno maslo.

    Stresite zmes v pekač in jo z lopatko razmažite po celotni površini, po vrhu pa pogladite.

    Olupite hruške, razpolovite in jih razpolovite ter jim izrežite sredino. Pokapajte jih z limono, nato pa polovice razrežite še na štiri dele.

    Kose hrušk naključno razporedite po zmesi v pekaču. Pecite pecivo v ogreti pečici 35-45 minut. Pečeno je, ko se lepo dvigne in ko je lepo zlato rjavo obarvan.

    Pred serviranjem pustite, da se pecivo delno ohladi, nato pa po njem potresite še s sladkorjem v prahu, narežite na kose in postrezite.

    Dober tek!

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Medenjaki
    Naprej
    Bujta repa
    Nazaj
    Medenjaki
    Naprej
    Bujta repa

    Dodajte Komentar