Sestavine
-
0.25 žličke Sol
-
200 g Pšenični zdrob
-
0.5 l Mleko
-
50 g Maslo
-
2 x Jajce
Navodila
Zavrite mleko in to v srednje veliki kozici, ki ste mu dodali tudi sol. Ko bo mleko zavrelo, taktrat nekoliko znižajte temperaturo in v kozico dodajte pšenični zdrob. S kuhalnico dobro premešajte, to pa zato da se zdrob ne bo sprijel v grudice oziroma kepice. Med mešanjem kuhajte na nizki temperaturi, vse dokler se zdrob ne zgosti in dokler ne odstopi od posode.
Odstavite kozico in še vroč zdrob vmešajte v maslo. Pustite, da se bo ohladil, in to vse do mlačnega, nato pa primešajte še jajca.
Z rokami iz pripravljene mase oblikujte kroglice v poljubne velikosti, ki jih nato skuhajte v slanem kropu. Kroglice so gotove oziroma so skuhane takrat, ko bodo priplavale na površje.
Še namig: Zdrob lahko skuhate tudi v mešanici vode in mleka. Namesto masla lahko uporabite tudi margarino. V testo lahko vmešate tudi začimbe po vašem okusu ali pa tudi kar nariban parmezan, ki ga vmešate pred dodajanjem jajc. Jed lahko ponudite kot prilogo. Obogatite jih s prepraženo slanino (panceto), prepraženimi drobtinami ali pa z naribanim sirom.