0 0
Zdrobovi cmoki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
0.25 žličke Sol
200 g Pšenični zdrob
0.5 l Mleko
50 g Maslo
2 x Jajce

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zdrobovi cmoki

LASTNOSTI:

    Poskusite še zdrobove cmoke, če se mogoče kdaj naveličate kruhovih cmokov. Ponudite jih lahko k obaram, h golažu, k zrezkom v različnih omakah...

    • 55 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Zavrite mleko in to v srednje veliki kozici, ki ste mu dodali tudi sol. Ko bo mleko zavrelo, taktrat nekoliko znižajte temperaturo in v kozico dodajte pšenični  zdrob. S kuhalnico dobro premešajte, to pa zato da se zdrob ne bo sprijel v grudice oziroma kepice. Med mešanjem kuhajte na nizki temperaturi, vse dokler se zdrob ne zgosti in dokler ne odstopi od posode.

    Odstavite kozico in še vroč zdrob vmešajte v maslo. Pustite, da se bo ohladil, in to vse do mlačnega, nato pa primešajte še jajca.

    Z rokami iz pripravljene mase oblikujte kroglice v poljubne velikosti, ki jih nato skuhajte v slanem kropu. Kroglice so gotove oziroma so skuhane takrat, ko bodo priplavale na površje.

    Še namig: Zdrob lahko skuhate tudi v mešanici vode in mleka. Namesto masla lahko uporabite tudi margarino. V testo lahko vmešate tudi začimbe po vašem okusu ali pa tudi kar nariban parmezan, ki ga vmešate pred dodajanjem jajc. Jed lahko ponudite kot prilogo. Obogatite jih s prepraženo slanino (panceto), prepraženimi drobtinami ali pa z naribanim sirom.

    (Foto: Getty Images)

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Brusnični nadev za palačinke
    Naprej
    Pražena svinjska jetrca s čebulo
    Nazaj
    Brusnični nadev za palačinke
    Naprej
    Pražena svinjska jetrca s čebulo

    Dodajte Komentar