Sestavine
-
280 g Krompir
-
4 x Korenje
-
2 x Rdeča čebula
-
150 g Brstični ohrovt
-
1 žlica Olje
-
2 žlički Timijan
-
2 žlički Balzamični kis
-
1 strok Česen
-
2 ščepca Gorčica v prahu
-
170 g Goveji zrezek
-
1 žlička Vegeta
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Zavrite vodo in 5 minut kuhajte krompir. Odcedite ga in prihranite vodo.
Krompir, korenje, čebulo in ohrovt premažite z 2 žličkama olja. Razporedite jih na pekač in potresite z 1 žličko timijana, popoprajte in pecite 30 minut.
Medtem zmešajte 1 žličko kisa s česnom, preostalim timijanom in oljem, gorčico in veliko črnega popra. S tem premažite zrezek, ga položite v plitvo posodo in pustite na stran. Preostanek kisa zmešajte z vegeto in 125 ml rezervirane vode. Po 30 minutah zelenjavo obrnite in jo pecite še 15 minut.
Medtem na srednje visoki temperaturi segrejte ponev brez prijema. Zrezke vzemite iz marinade in jih na vsaki strani pecite 2-3 minute, dokler niso pečeni po vaših željah. Položite jih na desko. Preostalo marinado prelijte v ponev in jo kuhajte, dokler se nekoliko ne zgosti, da dobite omako. Zrezek narežite na rezine in postrezite s pečeno zelenjavo in omako ob strani.
Foto: pexels.com