Sestavine
-
1× Testo za pico
-
3 žlice Barbeque omaka
-
2× Piščančje prsi
-
1× Rdeča čebula
-
2 žlici Koriander
-
Mocarela sir
-
Olivno olje
-
Sol in poper
Navodila
Segrejte pečico na 230 °C.
Testo za pico razvaljajte v želeno obliko in debelino in ga položite na pekač.
Testo enakomerno premažite z veliko količino omake BBQ. Po omaki razporedite na kocke narezane kuhane piščančje prsi, narezano rdečo čebulo in liste svežega koriandra.
Po vrhu potresite zdrobljen sir mocarela. Pico pokapajte z malo oljčnega olja ter jo posujte s soljo in poprom.
Pecite v ogreti pečici približno 10-15 minut ali dokler se skorja ne zlato rjavo obarva, sir pa se stopi in naredi mehurčke.
Pico vzemite iz pečice in jo pustite, da se nekoliko ohladi, preden jo narežete in postrežete.
(Foto: pixabay.com)