0 0
Zapečene testenine z lososom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
250 g Brokoli
300 g Testenine makarončki, metuljčki, peresniki...
25 g Moka
25 g Maslo
0.25 žličke Sol
600 ml Mlačno mleko
600 g losos file ile brez kosti in kože
100 g Nariban sir mocarela, edamec, parmezan, gauda ipd.
2 ščepca Poper - mleti svež mleti poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečene testenine z lososom

Brokoli je seveda glavni akter te jedi. Izjemno pa se seveda ujame z lososom in pa bešamel omako, hkrati pa jedi doda še zelo zanimiv okus.

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 stopinj Celzija. Pristavite lonec z večjo količino vode na kuhalnik. Medtem ko boste čakali, da bo voda zavrela, operite brokoli in ga razdelite na posamezne cvetke. Tik preden bo voda zavrela, jo posolite, nato pa v krop dodajte testenine in kuhajte toliko časa, kot je navedeno na embalaži. Zadnje štiri minute kuhanja dodajte v lonec brokoli. Kuhane testenine in brokoli dobro odcedite.

V večji kozici razpustite maslo. Dodajte moko in jo med stalnim mešanjem pražite 1 minuto. Nato postopoma prilivajte toplo mleko in dobro mešajte, da se v omaki ne naredijo grudice. Mešajte in kuhajte, dokler se omaka ne zgosti. Omako po okusu začinite s soljo in poprom. Pripravljeni omaki dodajte odcejene testenine in brokoli.

File lososa operite in dobro osušite s papirnatimi brisačkami. Narežite na manjše kose in obložite oziroma prekrijte z njimi dno ognjevarnega pekača. Kose prekrijte z zmesjo testenin, brokolija in bešamela ter potresite po vrhu z naribanim sirom.

Pekač za 30 minut postavite v ogreto pečico, da se bo sir stopil in da se bo dobro zapekel. Pripravljeno jed servirajte na krožnike in priložite zraven skledo solate.

Opomba: Popestrite si jed še z dodatkom na koščke narezanih suhih paradižnikov, popraženih pinjol ali sesekljane sveže bazilike. Če nimate svežega lososa lahko uporabite kar fileje dimljenega lososa.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mehiški čili punč
Naprej
Piščančji golaž s kumaricami
Nazaj
Mehiški čili punč
Naprej
Piščančji golaž s kumaricami

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com