0 0
Zapečena nadevana jajca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
8 x Jajce
50 g Maslo zmehčano maslo
1 - 2 žlički Gorčica
0.25 šopka Peteršilj
Poper - beli po okusu
Sol po okusu
Smetana za kuhanje
Maslo za namastitev pekača
1 x Kruh (žemlje) en dan stara žemljica ali pa kajzerica

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zapečena nadevana jajca

LASTNOSTI:

    Jed bo navdušila vse ljubitelje jajčnih jedi in vse tiste, ki ste ljubitelji hitro pripravljenih obrokov. 

    • 35 minut
    • Porcije 4
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    S prsti nadrobite kajzerico ali pa žemljico v posodico in jo prelijte s smetano za kuhanje. Pustite nekaj časa stati, da se bo kruh napojil. Medtem skuhajte trdo kuhana jajca in jih ohladite.

    Ohlajena jajca olupite in po dolžini prerežite na pol. Polovičkam odstranite rumenjake, jih dodajte v skledo in gladko razmešajte z zmehčanim maslom.

    Oplaknite pod tekočo vodo še peteršilj, otresite in drobno sesekljajte. Primešajte k maslenim rumenjakom skupaj z gorčico in namočenim kruhom, ki ste ga dobro oželi. Zmes začinite s soljo in mletim poprom po vašem okusu.

    Pekač dobro namastite z maslom. Vanj vložite beljakove polovičke in v jamice z žlico naložite pripravljen nadev. Preostanek nadeva lahko razporedite med jajci. Prelijte vse skupaj z malo smetane za kuhanje, nato pa pekač za 15 do 20 minut postavite v pečico, ogreto na 180 stopinj Celzija. Jed je pripravljena, ko se bo nadev po vrhu zlato rjavo obarva in rahlo zapeče.

    Nadevana jajca razporedite po krožnikih in še topla postrezite. Postrezite še s skledo solate po vašem okusu.

    Opomba: Če nimate smetane za kuhanje, uporabite sladko smetano.

    (Foto: Pexels)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Piščančji golaž s kumaricami
    Naprej
    Krompirjeva juha s slanino
    Nazaj
    Piščančji golaž s kumaricami
    Naprej
    Krompirjeva juha s slanino

    Dodajte Komentar