Sestavine
-
100 g Datelj
-
125 g Arašidovo masloali mandljevega masla
-
15 g Laneno seme
-
60 g Ovseni kosmiči
-
2 dl Jogurtgrški, kokosov sojin ipd.
-
0.5 žličke Mleti cimet
-
100 g Gozdni sadežilahko tudi samo borovnice, maline, jagode ipd.
-
Sladilopo želji, poljubno sladilo
Navodila
Posodo za zamrzovanje 15 cm x 15 cm (lahko pa tudi pekač) obložite s papirjem za peko. Lanena semena zmeljite v mlinčku.
V multipraktik dajte datlje in jih zmeljite. Dodajte lanena semena, arašidovo ali mandljevo maslo, ovsene kosmiče in cimet. Nadaljujte z mešanjem, dokler se sestavine ne povežejo. Z dobljeno maso obložite dno posode za zmrzovanje. Z dlanjo ali dnom kozarca jo dobro pritisnite ob dno, da ustvarite enakomerno debelo osnovo.
Gozdne sadeže segrevajte v kozici do vretja. Ko spustijo sok, odstavite in nekoliko ohladite. Po želji lahko dodate tudi malo sladilo po vaši izbiri (med, eritritol, sladkor, agavin sirup ipd.).
Na ovseno osnovo naložite jogurt in po njem razporedite gozdne sadeže. Jogurt in sadje pomešajte z žlico ali pa leseno palčko, da ustvarite lep vzorec.
Pekač za vsaj 2 uri postavite v hladilnik, nato pa pripravljeno testo narežite na poljubno velike kose. Rezine, ki jih ne boste pojedli, dajte v vrečko in jih dajte nazaj v zamrzovalnik.
(Foto: Getty Images)