0 0
Zamrznjene jogurtove ovsene rezine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
100 g Datelj
125 g Arašidovo maslo ali mandljevega masla
15 g Laneno seme
60 g Ovseni kosmiči
2 dl Jogurt grški, kokosov sojin ipd.
0.5 žličke Mleti cimet
100 g Gozdni sadeži lahko tudi samo borovnice, maline, jagode ipd.
Sladilo po želji, poljubno sladilo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Zamrznjene jogurtove ovsene rezine

LASTNOSTI:

    Privoščite si nekoliko drugačen zajtrk in to kar iz zamrzovalnika. Tukaj so okusne jogurtove rezine z ovsenimi kosmiči in pa gozdnimi sadeži. Privoščite si jih za malico ali pa jih imejte kar za posladek.

    • 13 minut
    • Porcije 8
    • Lahko

    Sestavine

    Navodila

    Deli

    Posodo za zamrzovanje 15 cm x 15 cm (lahko pa tudi pekač) obložite s papirjem za peko. Lanena semena zmeljite v mlinčku.

    V multipraktik dajte datlje in jih zmeljite. Dodajte lanena semena, arašidovo ali mandljevo maslo, ovsene kosmiče in cimet. Nadaljujte z mešanjem, dokler se sestavine ne povežejo. Z dobljeno maso obložite dno posode za zmrzovanje. Z dlanjo ali dnom kozarca jo dobro pritisnite ob dno, da ustvarite enakomerno debelo osnovo.

    Gozdne sadeže segrevajte v kozici do vretja. Ko spustijo sok, odstavite in nekoliko ohladite. Po želji lahko dodate tudi malo sladilo po vaši izbiri (med, eritritol, sladkor, agavin sirup ipd.).

    Na ovseno osnovo naložite jogurt in po njem razporedite gozdne sadeže. Jogurt in sadje pomešajte z žlico ali pa leseno palčko, da ustvarite lep vzorec.

    Pekač za vsaj 2 uri postavite v hladilnik, nato pa pripravljeno testo narežite na poljubno velike kose. Rezine, ki jih ne boste pojedli, dajte v vrečko in jih dajte nazaj v zamrzovalnik.

    (Foto: Getty Images)

     

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Grenadirmarš
    Naprej
    Pasijonkino pecivo
    Nazaj
    Grenadirmarš
    Naprej
    Pasijonkino pecivo

    Dodajte Komentar